Tot i que l’ús de la mascareta a l’exterior ja no serà necessari a partir de dissabte, en la majoria dels casos, no tothom veu clar que sigui una bona idea. Entre els ciutadans que betevé ha entrevistat al carrer, els de més edat creuen que es precipitat treure-se-la ja i la gent jove, la majoria sense vacunar, tampoc no veu clara la decisió, tenint en compte que les dades de contagis encara no són del tot positives.

“Massa d’hora” per treure’s la mascareta

La majoria de la gent gran amb què hem pogut parlar aquest divendres, a l’avinguda del Portal de l’Àngel, no ho té del tot clar. Anna Maria Barbero i Anna Maria Herrando, prefereixen esperar una mica. Diuen que seguiran amb la mascareta posada a l’exterior fins que les dades de vacunació no siguin més elevades: “Si vaig sola per la muntanya me la trauré, però al carrer és massa precipitat” diu una d’elles.

Diferent opinió té Loto Perella, que ja fa temps que pot passejar sense mascareta perquè té un certificat del metge que li permet no dur-la. Creu que la decisió del Govern és l’encertada i que no portar mascareta a l’exterior suposa tot un alliberament.

Els joves també s’hi mostren prudents

Semblaria que els més joves s’apuntarien amb més alegria a la nova mesura però no és del tot així. Alguns com Alba Canal creuen que treure la mascareta a l’exterior pot generar certa sensació de relaxament i té por que les autoritats puguin tornar a enrere amb aquestes mesures. El mateix pensa Octavi Gali. Segons ell, les dades encara no son prou bones per adoptar una mesura d’aquest tipus i diu que es deixarà posada la mascareta fins que no baixin els contagis.

Els turistes s’avancen

Pel que fa als turistes, n’hi ha que ja no porten la mascareta posada al carrer. Alguns per falta de costum al seu país —on ja fa temps que no cal dur-la— i d’altres perquè, diuen, que la mesura ja no obeeix a cap lògica. Així pensa en Philippe, un turista suís, que diu que si al restaurant no cal portar-la, no té gaire sentit fer-ho a l’exterior.