Un grup de veïns de Vallvidrera han creat la plataforma Canviem Reis Catòlics per impulsar un procés participatiu per canviar el nom del carrer dels Reis Catòlics. Es tracta d’una via central del barri que uneix els equipaments públics, com l’escola, el centre cívic, la biblioteca i el CAP. Aquest dimecres, 29 de maig, a les 19.30 h al centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán explicaran la iniciativa a la ciutadania.

Un nom imposat per Primo de Rivera

Aquest carrer s’anomenava Canigó fins que el dictador Miguel Primo de Rivera el va canviar per Reis Catòlics. La plataforma creu que es tracta d’un nom imposat, que no representa els veïns de Vallvidrera. Es tracta d’una reivindicació històrica però ara s’ha fet més forta en veure l’èxit d’iniciatives que han aconseguit canviar el nomenclàtor de l’avinguda de Borbó i la del Príncep d’Astúries, el carrer del Secretari Coloma, els Jardins del Príncep de Girona o la plaça de Joan Carles I.

Procés participatiu

La plataforma, que té el suport de l’Associació de Veïns del Mont d’Orsà – Vallvidrera, vol que els veïns proposin noms nous per a aquesta via de manera telemàtica, i posteriorment se sotmetran a votació. Els agradaria tenir escollit el nom al setembre, coincidint amb la Festa Major de Vallvidrera, per començar el procés de canvi de nom al nomenclàtor de la ciutat.