Ja s’han canviat les plaques de l’avinguda del Príncep d’Astúries pel nom nou: Riera de Cassoles. Aquesta ha estat una reivindicació ciutadana que va començar a gestar-se l’any 2015, però que fins al gener del 2018 no es va fer efectiva.

La Plataforma Riera de Cassoles va iniciar una recollida de signatures. De fet, aquesta ha estat la primera iniciativa ciutadana que s’ha impulsat amb el nou reglament de participació de la ciutat. La plataforma va recollir 5.356 signatures, el quàdruple de les que necessitava per poder introduir la petició del canvi de nom a l’ordre del dia dels plenaris de Gràcia i de Sarrià – Sant Gervasi.

Els impulsors del canvi de nom, satisfets

El mes de febrer del 2018 es va aprovar el canvi de nom a Riera de Cassoles a la Ponència de Nomenclàtor de la ciutat i ara, després d’una mica més d’un any, els veïns impulsors de la restauració de Riera de Cassoles estan satisfets. “Hem anat empenyent, empenyent, i hem tingut el suport de les administracions, però ha estat braç a braç entre veïns que pràcticament no ens coneixíem motivats per realitzar aquest canvi, restaurar aquest nom històric”. Així explica Francesc Rosell, de la Plataforma Riera de Cassoles, com ha estat el recorregut fins a arribar al canvi oficial de nom.

Aquest diumenge, festa veïnal

Tot i que no en serà la inauguració oficial, que es posposa al juny, quan hagi passat tot el període electoral, aquest diumenge els veïns han organitzat una celebració. A les 11 h es farà un acte simbòlic en què es descobrirà una placa al número 35 del carrer de l’avinguda de Riera de Cassoles i després es farà un vermut popular al pati de l’Escola Oficial d’Idiomes Sant Gervasi.