Un centenar de treballadors de diverses plataformes de repartiment de menjar a domicili s’han concentrat davant una de les seus de Glovo, al carrer de Pallars, per denunciar la mort aquest dissabte a la nit d’un treballador a la cruïlla del carrer de Balmes i la Gran Via de les Corts Catalanes. El noi ha perdut la vida atropellat per un camió de la neteja mentre estava de servei.

La concentració ha tallat el trànsit del carrer de Pallars durant dues hores, ja que els manifestants han col·locat les bicicletes al mig de la via i han fet una foguera cremant algunes bosses de repartiment de la companyia. A la protesta s’hi han sumat els sindicats CCOO, IAC i CNT, a més de la CUP i Elite Taxi, que s’hi han solidaritzat.

Amb aquesta protesta, el col·lectiu de “riders” ha volgut posar en evidència les condicions laborals en què treballen els repartidors. Asseguren que és un sistema que els “denigra” i els “obliga a autoexplotar-se” perquè com més repartiments fan més punts guanyen i més serveis els arriben per fer des de les aplicacions. A més, segons apunten, és un sistema que afecta la seva integritat física, ja que sovint pateixen accidents. En aquest sentit, acusen l’empresa de no fer-se responsable de la seva seguretat. De fet, un dels treballadors ha explicat que no els facilita el casc, per exemple.

Els Mossos custodien la porta de la seu

Agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra han intervingut per custodiar l’accés a l’immoble on s’ha convocat la concentració, ja que els manifestants han llançat ous contra una de les façanes i han donat puntades de peu a la porta.

En un d’aquests moments, un dels concentrats ha entrat dins l’edifici aprofitant l’entrada d’un dels veïns i s’ha quedat a dins. Gràcies a la mediació d’una noia que participava en la concentració entre el noi amotinat i els agents de la policia, el jove finalment ha sortit de l’immoble i la concentració s’ha dissolt.

Per a aquest dilluns els treballadors han convocat una nova manifestació a les 12 h davant la mateixa seu de Glovo del carrer de Pallars.

Mossos protesta Glovo

Els treballadors se senten insegurs

El portaveu de Riders x Drets, Dani Gutiérrez, ha lamentat que aquesta tragèdia “es veia venir” i que servirà per “posar punt final” a la situació. Gutiérrez ha assegurat que “la pressió a què estan sotmesos els obliga a anar molt de pressa” i que estan suportant molts perills a la carretera. També han criticat que no reben cap curs de prevenció de riscos laborals ni tampoc no tenen assegurança mèdica per estar coberts davant els accidents, cosa que els deixa en una situació de “precarietat”.

Protesta Glovo

Glovo rebutja l’atac

La companyia de repartidors ha lamentat la mort del ciclista i ha demanat màxima prudència respecte a les causes de l’accident. Glovo ha condemnat el que ha qualificat d’atac violent a la seu de Barcelona i ha informat en un comunicat que la companyia ha necessitat protecció de la policia catalana.