(ACN) La Policia Nacional i l’Agència Tributària han intervingut 5.000 quilos de cocaïna amagats en tres contenidors al port de Barcelona. Segons la policia, amb aquesta operació es dona per desarticulada una organització formada per sis homes de nacionalitat espanyola, que han estat detinguts. Tots ells eren treballadors relacionats amb empreses que operen al port. En el marc de l’operació, els agents també han fet set escorcolls domiciliaris i han intervingut 27.370 euros en efectiu, sis vehicles, telèfons mòbils encriptats i material informàtic.

Una operació que va arrencar fa mesos

L’operació Livorno va començar al gener gràcies a la col·laboració internacional amb les autoritats italianes i colombianes, que van advertir que hi havia contenidors que viatjaven cap a Barcelona que portaven droga amagada.

Quan van arribar al port, els investigadors van intervenir dos contenidors, un amb 643 quilos de cocaïna i un altre amb 2.443 quilos. Un ciutadà espanyol va ser detingut. Formava part, presumptament, d’una organització centrada en el rescat de mercaderia il·lícita que arribava a Barcelona a través de contenidors.

La investigació va permetre interceptar un tercer contenidor amb més de 2.000 quilos de cocaïna. Segons la policia, dos informàtics de la terminal els col·locaven en llocs de fàcil accés per ser retirats del recinte portuari, zones amb menys mesures de seguretat. Després, suposadament, treballadors relacionats amb el transport al recinte del port i amb el control dels accessos a una terminal s’ocupaven de retirar la droga.