serp Turó del Cargol escola

Sorpresa majúscula entre els alumnes i mestres de l’Escola Turó del Cargol, al barri de la Salut. Una serp verda, espècie autòctona de Collserola de color marró, ha aparegut al pati del col·legi. I ho ha fet no un cop, sinó dos. L’animal, que no és perillós i que s’alimenta de ratolins, ocells i insectes, va ser vist per primera vegada fa 15 dies, quan una professora es va adonar que el rèptil s’amagava a l’interior d’una roca. Davant d’aquesta troballa la direcció va alertar els agents rurals, que van traslladar-se al centre per capturar-la.

Serp escola Turó del Cargol

Els professionals van intentar que la serp sortís de l’amagatall sense èxit. Després d’hores, els agents van decidir marxar però van deixar-hi un tub per caçar-la. Fa una setmana la serp va tornar a aparèixer. Ara, a la pista de bàsquet. Una mestra, casualment amant de les serps, va ser capaç de fer-la entrar al tub; es va trucar de nou als agents rurals, que la van traslladar al seu hàbitat natural, a Collserola.

Els alumnes van voler rebatejar l’escola

Diuen des de l’escola que ha estat una “experiència única per als alumnes”. Tant és així, que els nens van proposar els mestres rebatejar el nom del centre com Escola Turó de la Serp, una proposta molt original però que no ha prosperat.

I una mica més enllà de Gràcia, al barri de Sarrià i a tocar de Collserola, els usuaris del Centre Esportiu Municipal de Can Caralleu també s’han vist sorpresos per una serp. El vídeo l’ha tuitat @EulaliaGo.