El nou disseny de la plaça d’Olof Palme no respon a les expectatives veïnals. L’AV Turó confiava que la reforma trauria més profit de l’espai. Segons els veïns, el nou aspecte de la plaça, amb jardins i una zona infantil, no permet aprofitar l’espai com a lloc de trobada d’actes i festa major. A més, no estan satisfets amb les millores d’accessibilitat que s’havien de fer tant a la part superior com a la part inferior.

Una remodelació molt esperada

Feia més de 10 anys que esperaven tenir una plaça nova, però el resultat final no era el que esperaven. Tot i que estan satisfets amb algunes millores que s’han fet a l’espai, l’AV Turó té moltes queixes sobre algunes de les actuacions que s’hi han dut a terme. En primer lloc, no estan d’acord amb l’extensió dels parterres situats al costat del mur i al mig de la plaça. Segons els veïns, són massa grans i ocupen bona part de l’espai. “M’agrada la plaça com a zona verda però amb el disseny s’han menjat tota la plaça”, afirma Antonio Silva, president de l’AV Turó de la Peira. “Primer, no estic d’acord amb els dos parterres que hi ha al mig, perquè hi hauria d’haver un espai per a les tarimes per a la festa major o per a qualsevol acte infantil per a les escoles. Després el parterre sota el mur hauria de ser molt més estret, s’ha menjat part de la plaça i ens ha quedat només un carrer”. En canvi troben a faltar verd enfiladís que cobreixi el mur de contenció que limita la plaça.

Un desnivell que no s’ha suavitzat

L’accessibilitat és un altre deute pendent. A la part superior, s’ha substituït l’escala costeruda que connectava amb el carrer del Montsant per una de nova, més còmoda. Però els accessos cap a la part inferior continuen sent dues escales i una rampa que comptaven que se suavitzaria però que es manté igual.