UCI Hospital del Mar

La cinquena onada de la covid-19 a Catalunya deixa petjada als hospitals i, en concret, a les unitats de pacients crítics. Segons les darreres dades del Departament de Salut ─del dissabte 17 de juliol─, hi ha 297 ingressats a les UCI catalanes, més del doble que dues setmanes enrere: el dissabte 3 de juliol n’eren 123. Fins ara, ha estat un mes en què l’ocupació a les unitats de cures intensives no ha parat de créixer.

De fet, en els últims set dies, el nombre de positius en estat greu ha crescut un 71,7 %: dels 173 crítics que hi havia hospitalitzats el dissabte 10 de juliol, s’ha passat als gairebé 300 actuals. Si ens fixem en aquest mes, des del dijous dia 1, l’ocupació a les UCI ha augmentat fins al 160,5 %. Precisament l’1 de juliol és el dia en què es va registrar el nombre més baix de pacients greus des de la fi de la quarta onada. N’eren 114.

Catalunya supera les 20 defuncions per setmana

L’anàlisi de les últimes xifres també revela que Catalunya torna a superar el llindar de les 20 defuncions per covid-19 a la setmana. Malgrat que les dades són encara provisionals, del 12 al 17 de juliol han mort 23 persones per coronavirus. No se superava aquest llindar des del final de la quarta onada: del 24 al 30 de maig, quan van morir 28 persones. Entre les morts recents, Salut ha reportat la defunció d’un jove d’entre 20 i 29 anys.