detingut per 14 robatoris violents

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home acusat de cometre 14 robatoris violents i furts en tres establiments comercials de Barcelona i en només un mes. Concretament, la policia catalana li atribueix sis robatoris amb violència i tres furts en una drogueria de Gràcia i tres robatoris amb intimidació en una farmàcia d’aquest mateix districte. A banda, se’l considera el presumpte autor de dos robatoris violents més en una botiga d’alimentació de Sarrià. L’objectiu de l’arrestat era robar productes i revendre’ls per comprar droga.

Per tant, el lladre actuava majoritàriament als mateixos establiments: una drogueria del carrer de Roger de Flor i una farmàcia de la ronda del general Mitre. Segons la policia catalana, en algunes ocasions l’acompanyava un altre home, a qui també s’ha detingut perquè se’l relaciona, almenys, amb un dels robatoris perpetrats a la farmàcia.

La detenció va ser possible gràcies a l’avís d’una drogueria del carrer de Còrsega, que pertany a la mateixa cadena comercial que l’establiment que havia denunciat la sèrie d’assalts a Gràcia. Aquí, el vigilant de seguretat tenia retingut l’home que va intentar cometre el robatori.

El “modus operandi”: amenaces per generar por

El primer cop que el delinqüent entrava a l’establiment amenaçava verbalment els treballadors i els intimidava, de manera que quan hi tornava després podia robar fàcilment, tot aprofitant-se de la por generada entre els treballadors en el primer moment. Els Mossos asseguren que en algunes ocasions va arribar a entrar a la drogueria fins a dos cops el mateix dia.

Així, la policia catalana ha resolt aquest episodi de robatoris violents i furts. Els agents han detingut el lladre, considerat multireincident per tenir 17 antecedents per delictes violents, aquest 14 de juliol. Tots dos detinguts han ingressat a la presó després de passar a disposició judicial.