(ACN) El Yuri i l’Andree són la parella que va patir una agressió homòfoba durant la revetlla de Sant Joan al districte de Gràcia, a Barcelona. Ha passat gairebé un mes però els Mossos encara no han identificat l’agressor i ells encara pateixen seqüeles psicològiques i físiques de la pallissa. En una entrevista concedida per tots dos a l’ACN, l’Andree relata que de matinada un home els va aturar pel carrer per demanar-los foc. Després d’analitzar-los, va amenaçar-los —“us mataré maricons”— i va començar una agressió “extremament violenta”.

Com van poder, el Yuri i l’Andree van aconseguir arribar fins al metro de Fontana, on hi havia més gent, però l’agressor no va deixar en cap moment d’agredir-los i insultar-los. Allà hi havia una vintena de persones i es van poder sentir més protegits per la gent, tot i que ningú es va ficar pel mig. Quan els Mossos d’Esquadra van arribar, després de rebre una trucada, l’agressor ja no hi era, havia fugit poc abans.

Pateixen seqüeles físiques i psicològiques

L’Andree encara pateix dolors a l’esquena a causa de la pallissa, tot i que el més difícil, assegura, és el trauma psicològic que li ha causat i haver d’afrontar el dia a dia amb una força “drenant”. “Demana molt de tu poder sortir cada dia i deixar de sentir por”, explica.

També assenyala que haver patit l’agressió enmig d’altres que també han tingut lloc, inclosa la mort del Samuel a Galícia, “perllonga el patiment” ja que “li pot passar a qualsevol”. “Els dies postagressió són molt difícils psicològicament, necessites molta força per dir que no surts al carrer amb por, però ho aconsegueixes”, comenta.

L’agressor continua sense identificar

Segons expliquen el Yuri i l’Andree, els Mossos continuen investigant el seu cas però encara no han identificat l’agressor. “Si hi ha imatges, que apareguin, que es donin a conèixer perquè ajudarà que la investigació segueixi endavant”, diu el Yuri, que es mostra poc esperançat amb l’avenç de la investigació. Segons ell, hi havia molta gent gravant i malgrat això no s’ha recuperat la informació necessària. En aquest sentit, insisteixen que cal un protocol que garanteixi una investigació ràpida i eficaç.

Tant el Yuri com l’Andree creuen que la manifestació prevista per al dia 22 de juliol contra la violència LGTBI-fòbica no només implica les persones LGTBI+, sinó “tota la societat”, ja que es tracta d’una qüestió de drets humans.