La mort del Pare Manel ha colpit molts barcelonins, en especial els dels barris de Verdum i les Roquetes, a Nou Barris, on la Fundació Pare Manel treballa per les persones en exclusió i marginació social. Per això, aquest dijous a la tarda han organitzat un homenatge a la plaça de Francesc Layret, en què els veïns han omplert amb missatges de record i agraïment un llibre de condolences.

“La nostra és una història de barri i el barri es fa al carrer”, han dit els assistents, que volen que per un dia tots els carrers de Barcelona recordin la seva persona. Per això, han fet una crida a compartir a les xarxes socials una fotografia amb la reproducció en paper d’una placa amb el nom del Pare Manel. La idea l’ha impulsat la mateixa Fundació Pare Manel.

Els veïns que s’han acostat a retre homenatge a “l’amic, mestre i capellà” han subratllat la gran tasca social i humanitària que va dur a terme. “Serà difícil seguir”, han reconegut, però també s’han mostrat esperançats a poder continuar la seva tasca. “Em sap molt greu”, ha compartit una altra veïna, perquè “encara tenia moltes coses per fer”.

Un homenatge adaptat a la pandèmia

Per la crisi del coronavirus, la convocatòria s’ha fet amb les mesures de seguretat sanitàries que marquen les autoritats: mascareta obligatòria i distància. També s’ha demanat als veïns que s’acostin a retre homenatge al Pare Manel que el temps màxim d’estada a la plaça sigui de 15 minuts.