El Rebost Solidari de Gràcia torna a fer una crida a les donacions per mantenir aquest economat social en funcionament. Les aportacions poden ser en productes o econòmiques a través de la pàgina web rebostsolidaridegracia.cat.

De 800 a 4.000 usuaris

El Rebost Solidari de Gràcia té vuit mesos de vida. Va aixecar la persiana el gener passat per oferir un economat social al barri i atendre les persones derivades de Serveis Socials. Al mes de març, la crisi sanitària ja va comportar un augment dels usuaris. Ara aquesta xifra s’ha multiplicat per cinc, de les 800 persones mensuals de l’inici han passat a 4.000 a l’actualitat. “Ha sigut un augment impressionant d’usuàries i llavors ens venien de Serveis Socials, ens enviaven també altres entitats. Amb 4.000 el que passa és que necessitem molta més quantitat“, explica Montse Planas, voluntària del Rebost.

Donacions per omplir les cistelles

Les donacions d’empreses, supermercats o particulars han estat fonamentals per complementar els productes derivats del Banc dels Aliments que n’aporta un 60 %. Si les donacions baixen, l’economat se ressent i ha d’oferir menys aliments. A més, estan en espera de rebre la subvenció de l’Institut Municipal de Serveis Socials d’aquest any que encara no ha arribat. Per això, amb l’inici de curs tornen a fer una crida a les aportacions. “Necessitem en aquests moments que ens arribin donacions, o diners perquè comprem, perquè nosaltres també estem comprant, perquè puguin tenir peix, pollastre, que hi hagi una mica de varietat, una dieta més equilibrada”, afirma la voluntària de l’entitat, Montse Planas.

La xarxa amb les entitats, fonamental

El Rebost funciona gràcies als 200 voluntaris i la xarxa que estan creant amb les entitats i mercats del barri. Els recaptes organitzats per a aquests col·lectius han omplert moltes cistelles i des del Rebost esperen seguir sumant més col·laboracions.