Crits d’alegria i alguna llàgrima. És la manera com han reaccionat les més de 200 persones que, convocades pel Sindicat de Llogateres i altres entitats com la PAH o els sindicats populars d’habitatge, s’han concentrat a les portes del Parlament mentre es debatia i es votava la proposició de llei per regular els preus dels lloguers. La mobilització buscava pressionar fins a darrera hora els partits, per a que ho votessin a favor, malgrat l’acord ja assolit amb JxC, ERC, els comuns i la CUP.

Per als concentrats ha estat “un dia històric” en què, entre d’altres, “s’ha acabat que t’arribi un burofax dient que se t’apuja el lloguer 400 euros, i que si no t’agrada has de marxar” del pis, ha recordat Jaime Palomera, portaveu del Sindicat de Llogateres. Els concentrats han dut mascareta, per evitar la transmissió del coronavirus, tot i que en alguns moments ha estat difícil guardar la distància de seguretat.

4.000 entitats a favor de la regulació

La llei aprovada aquest dimecres al Parlament ha tingut el suport d’unes 4.000 entitats que, els darrers mesos, han treballat per redactar un text que posi un topall als preus dels habitatges de lloguer. D’altra banda, els agents immobiliaris hi han estat en contra.