El Pare Manel ha mort aquest dimecres amb 75 anys a causa d’una embòlia. Manel Pousa va haver d’ingressar a principis de setmana a l’Hospital Vall d’Hebron i ha mort aquest dimecres a la tarda pels volts de les 18 h, segons han confirmat fonts de l’entorn del sacerdot a betevé. El Pare Manel va ser creador i president de la Fundació Pare Manel, que impulsa projectes en defensa de les persones en exclusió i marginació social dels barris de Verdum i les Roquetes, a Nou Barris.

Segons fonts properes citades per l’ACN, Pousa va ingressar després d’una setmana amb símptomes de covid-19. Un cop a l’hospital, es va constatar que era positiu per coronavirus i encara no s’ha pogut determinar si l’embòlia tenia l’origen en el virus.

Treballant per la reintegració dels presos

Una de les feines més destacades de Pousa ha estat treballar per la reintegració de les persones preses, sobretot al centre penitenciari de dones de Wad-Ras. Fill de pares barcelonins, va néixer a Granada però va fer vida a Barcelona. Actualment vivia a la parròquia de la Trinitat Vella, d’on era capellà.

El 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d’Honor de Barcelona. El 2017 va anar a les llistes de Junts per Catalunya per Barcelona a les eleccions al Parlament.

Condol de les institucions

La mort sobtada del sacerdot ha colpit el món polític. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha definit el Pare Manel com un “treballador incansable” en defensa dels més vulnerables. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha apuntat a Twitter que se’l recordarà “pel seu compromís social i amb el país”. “Mai oblidarem la feina que ha fet per la reinserció de les persones preses”, ha afegit.