Els Metges Interns Residents (MIR) faran una vaga per denunciar les condicions amb què treballen als hospitals catalans. Asseguren que el seu sou base és d’entre 15.000 i 16.000 euros anuals amb jornades de 38 hores a la setmana. Això es tradueix en mensualitats mileuristes que només poden augmentar si fan guàrdies complementàries, fet que implica arribar a treballar 60 o 70 hores setmanals.

A tot això, cal sumar-li que es considera que els metges residents estan en un període de formació, tot i que, en realitat, fan funcions de personal “imprescindible”. El col·lectiu considera que el principal culpable és l’infrafinançament del sistema de salut pública.

La vaga dels MIR s’ha convocat per als dies 21, 22 i 23 de setembre a tots els hospitals de Catalunya. A dia d’avui, hi ha uns 3.500 residents arreu del territori, tot i que en circumstàncies normals en són entre 4.500 i 5.000. A més, cal tenir present que a finals de setembre s’incorporaran als hospitals els nous residents, els R1.

Negociacions sense acord

Segons el sindicat Metges de Catalunya, els MIR s’han reunit fins a tres vegades amb l’administració pública en les darreres setmanes, però no han rebut cap resposta concreta a les seves demandes. Per tot plegat, el col·lectiu assegura que “s’ha vist obligat a exercir el seu dret a vaga”. Tot i això, asseguren que continuen amb actitud negociadora i fins i tot estarien disposats a desconvocar la vaga si abans s’arribés a un acord amb l’administració.