L’activista Arcadi Oliveres ha estat present en un acte de reconeixement a la seva trajectòria en la defensa dels drets humans i els valors democràtics. La Federació d’Organitzacions per a la Justícia Global (Lafede.cat) ha decidit rebatejar la seva seu com a Espai Arcadi Oliveres. Casa de la Justícia Global. El canvi s’ha fet amb el suport de l’Ajuntament, propietari del local de l’associació, que aglutina 124 organitzacions per l’erradicació de les desigualtats arreu del món.

Arcadi Oliveres, greument malalt, ha rebut l’homenatge amb il·lusió i ha enviat un missatge per a les generacions futures. “Que tinguem molta sort —ha desitjat l’activista. Ja sabeu el que penso sobre el futur, sobre la necessitat de seguir treballant de manera no violenta i esperançada pels valors que sempre he defensat”.

Un comiat “tendre”

Des que se li va diagnosticar un càncer terminal a inicis de febrer, Oliveres no ha parat de rebre mostres de suport i reconeixement. Conscients que l’activista ha fet camí amb molta gent, la seva família va crear un web per vehicular les mostres d’afecte, que ja superen els 6.000 missatges. El juny del 2019 l’Ajuntament li va atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic.

L’alcadessa, Ada Colau, ha qualificat les darreres trobades amb Arcadi Oliveres com un comiat “tendre” i ha agraït la seva generositat i la de la seva família per voler compartir el temps que li resta. Per la seva banda, Oliveres ha manifestat l’enorme agraïment a tot l’afecte que rep. “Us dono les gràcies, no sé quant temps conviuré amb vosaltres, tinc la impressió que poc, però el temps que em quedi el penso gaudir, perquè una cosa sí que us puc dir: soc més feliç que mai“, ha manifestat l’activista.