Hores després de la detenció i empresonament del Carles, veí de Sants, arran de la manifestació del cap de setmana per demanar la llibertat del raper lleidatà Pablo Hasél, amics i coneguts seus se’n fan creus que sigui veritat el que li està passant.

Els companys de la DO Sants

El Carles regenta una taverna molt coneguda al carrer de Vallespir i amb un seguit de restauradors del barri van engegar la iniciativa DO Sants. L’objectiu, treballar plegats per mirar de fer front a la crisi econòmica que els estan originant les restriccions sanitàries.

Els companys de la DO Sants, com el xef Roger Sànchez, soci del restaurant Terra d’Escudella, encara no entenen perquè han acabat detenint el Carles. Sánchez assegura que si la jutgessa ho ha fet per evitar que es tornin a produir aldarulls, “la detenció el que fa és posar més benzina al foc”.

Els veïns i amics se solidaritzen

Altres restauradors que treballen al costat de la seva taverna del carrer de Vallespir també van rebre la notícia de la detenció del Carles amb estupefacció. És el cas del Josep Maria Sumalla, que regenta el Celler Nou del Priorat. Sumalla creu que dictar presó sense fiança per al Carles “és una decisió que està completament fora de mida“.

Qui també ha decidit mobilitzar-se per la llibertat del Carles són els veïns del barri aplegats en la cooperativa La Ciutat Invisible. Una de les seves sòcies, la Irene Jaume, creu que no té cap sentit que la policia i la jutgessa “acusin a algú d’anar a una manifestació” i que aquest acabi ingressant a la presó per aquest motiu. Jaume espera que, en l’assemblea d’aquest dimarts, s’acabin de decidir les accions per demanar la llibertat del Carles.