Aquesta és una de les imatges més típiques del Nadal, però alguns no tenen ningú amb qui gaudir les festes. És el cas de la Paquita, que gràcies als Amics de la gent gran, ha trobat la companyia de la Carme, una voluntària de l'organització que l'acompanya des de fa un any i mig. PAQUITA CASTELLA "Quan et jubiles vas por ahí, però arriba un punt que vas coneixent les teves limitacions. I els límits no són agradables per ningú, no..." Com ella, hi ha cent cinquanta mil persones a Catalunya que han de viure les conseqüècies de la soletat i no poden expressar els seus sentiments perquè no tenen amb qui fer-ho. Per això, l'ONG Amics de la gent gran organitza activitats com la d'avui, el Dinar de Nadal. "Me han hecho cantar, me han hecho bailar. Me han hecho bailar "La chica yé-yé", "Fumando espero", con un puro que me traje ron." SUSANA IBARZ, voluntària "He vist que el món del voluntariat m'omple molt, és molt divertit, i aprens molt. El que passa és que si estàs treballant, doncs, és molt difícil combinar-ho." La trobada d'avui s'inclou dins la campanya de recaptació de diners que fa anualment l'organització. En aquesta edició, han premiat l'economista Arcadi Oliveres per la lluita social i política. ARCADI OLIVERES, economista i activista per la justícia i la pau "La piràmide d'edat demostra que cada vegada hi ha més gent gran. El qual vol dir que les necessitats són cada vegada més grans. I, per contra, tots aquells pressupostos públics que es dediquen a protegir aquestes persones van disminuint de mica en mica." Durant l'últim any, més de 900 voluntaris han prestat serveis a persones grans. Segons l'organització, aquesta és una xifra que cada vegada creix més.

El premiat és un dels economistes més reconeguts de Catalunya i, alhora, activista per la justícia i la pau. Arcadi Oliveres ha aprofitat l’ocasió per recordar que cada vegada creix la població compresa en la franja de la tercera edat, la qual cosa crea més necessitats, però, paradoxalment, els pressupostos socials que s’hi destinen cada vegada són més reduïts.

De fet, el dinar que organitzen els Amics de la gent gran té l’objectiu de recaptar diners per poder atendre les necessitats de les persones de la tercera edat que se senten soles i que no tenen ningú que se’n faci cura. Un total de 450 persones grans han assistit al dinar, repartit en quatre municipis: Barcelona, Badalona, Vilanova i la Geltrú i Cambrils. A la capital hi han assistit 300 persones grans i 360 voluntaris.