Entre 200 i 300 alumnes de l’Institut del Teatre s’han tornat a concentrar aquest dimarts al pati del centre per demanar la dimissió de la directora, Magda Puyo, i del seu equip. Consideren una “mesura de mínims” el fet que s’hagi apartat Joan Ollé de la docència, després de destapar-se el cas de presumpte abús de poder i assetjament sexual.

Una portaveu dels alumnes ha llegit un comunicat en què s’assenyala que l’acomiadament d’Ollé “està en mans de la Diputació i pendent del procés judicial”. Asseguren que això “pot ser un procés lent i dolorós” per les persones agredides. Per aquest motiu, demanen a la Diputació de Barcelona i al col·lectiu del professorat que “es comprometi a decantar-se al costat de les persones agredides”. Els alumnes diuen que el cas es tracta d’una ferida que “aquest sistema patriarcal ha donat suport” i tolerat durant molt temps.

Els alumnes han reclamat “la revisió del protocol de prevenció d’agressions que fins ara s’ha demostrat que no és efectiu” i suport psicològic a les persones agredides i a tot l’alumnat.

A més de la dimissió de la directora Magda Puyo, els alumnes també reclamen l’assumpció de responsabilitats per part de la directora de l’Escola Superior d’Art Dramàtic, Montse Vellvehí.