(ACN) El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, creu que el punt àlgid dels aldarulls al carrer per l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél ha estat aquest cap de setmana i espera que vagin de baixa els propers dies. Sàmper ha visitat el passeig de Gràcia juntament amb el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, i el president dels comerciants del passeig de Gràcia, Lluís Sans. Des d’aquest punt neuràlgic de la ciutat, on molts comerços van ser saquejats, Sàmper ha demanat a la ciutadania que es manifesti pacíficament.

Segons el conseller d’Interior hi ha una “gran majoria” de manifestants que no exerceixen violència, però els que l’utilitzen ho fan amb “molta contundència” i amb efectes “molt negatius”. Per això, crida al lliure exercici de la protesta, però sempre que sigui pacífica.

El conseller afirma que les intervencions de la policia sempre estan pel que fa “a la prevenció prèvia”, però també a la “rectificació o millora”. Destaca que dissabte passat era difícil fer una actuació “rapidíssima” de la policia perquè hi havia una divisió dels efectius i perquè hi va haver unes 9.000 persones a Barcelona dividides en moltes parts de la ciutat.

Tremosa alerta del risc d’empobriment per la ciutat

Tremosa ha lamentat que aquests saquejos empobreixen la ciutat. El conseller d’Empresa es mostra “molt preocupat” pels actes vandàlics i assegura que aquests poden generar desmoralització entre comerciants però també abocar-los a un tancament de botigues i pèrdua de llocs de treball. A la llarga, augura el conseller, una situació com l’actual dona una imatge internacional de Barcelona que portarà menys turisme i menys inversió. Assenyala que “la gent que es vol manifestar ho ha de fer de manera respectuosa amb els negocis”.

Els comerciants es plantegen tancar amb reixes a la nit

El president dels comerciants del passeig de Gràcia, Lluís Sans, ha lamentat la resposta “tèbia” i tardana del vicepresident del Govern, Pere Aragonès. Sans celebra les paraules d’Aragonès dilluns, però també considera que en el seu discurs hi havia “massa condicionants”. D’acord amb el president dels comerciants, ara no és el moment de revisar “cap protocol” dels Mossos, sinó d’estar “al costat de la policia” i posar fi al vandalisme a la ciutat.

Per ara, Sans creu que molts comerços es plantejaran tancar amb reixes a la nit. Augura que “tristament Barcelona s’ha convertit, amb París, en la capital europea dels aldarulls i el comerç haurà de prendre aquestes mesures“.