La crisi del coronavirus ho ha trastocat pràcticament tot. No només l’activitat sanitària, sinó també la comercial i l’econòmica. Un dels sectors afectats és el nupcial, obligat a adaptar-se a les normes canviants en els diferents períodes de la pandèmia. Del confinament total es va passar a la desescalada i ara, amb l’aparició de nous brots, s’han tornat a dictar noves restriccions. Això ha fet que moltes parelles que havien planificat casar-se en els propers dies es trobin ara que les cerimònies i les festes han de ser molt diferents de com les havien planificat. Les noves mesures limiten la participació a una desena de persones.

Els canvis recurrents en la normativa i els dubtes que això genera han afectat considerablement el sector. La Paola Carolina, dissenyadora i propietària d’un atelier de vestits de núvia explica que actualment estan treballant amb un 10 % de núvies del que és habitual.

Tot i els impediments, molts decideixen tirar el casament endavant. Altres, però, no volen renunciar al tipus de celebració que tenien pensada i decideixen posposar-la: “Necessito un casament on poder abraçar la gent, fer petons sense problemes i on la mascareta no sigui una cosa més a conjuntar”, diu la Maria Benet.