festival grec coronavirus 2020

(ACN) El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que el risc de transmissió del coronavirus és baix als espectacles culturals a l’aire lliure i on es compleixen les mesures de seguretat. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha afegit que el risc de contagi és fins i tot “més controlat en un espai amb entrada ordenada com és el Grec que no pas en una platja, on depèn de cadascú mantenir la distància de seguretat”. Tot i això, ha dit que “sempre hi haurà incoherències”. Trilla ha insistit que es va arribar tard a Lleida i l’Hospitalet però que s’ha actuat “amb més rapidesa” a Barcelona. Per això, ha confiat que es podran contenir els brots, que les cadenes de contagi perdudes “siguin poques” i ha destacat la importància d’aquesta setmana.

El doctor ha destacat que si els espectacles es fan a l’aire lliure, la gent porta mascareta, es mantenen les distàncies i les entrades i sortides als recintes es fan sense aglomeracions “el risc de transmissió és baix”. “Seria aplicable la mateixa filosofia al Grec, que a les terrasses i les platges”, ha manifestat. Ha afegit que aquest risc “es podria descontrolar” si no es compleixen aquestes mesures i s’hi suma un espai tancat.

Mesures amb efectes visibles d’aquí a uns set dies

En línies generals, ha confiat que es puguin veure els efectes de les mesures restrictives a Barcelona en el termini d’entre cinc i set dies, per això ha apuntat que s’està en una situació de “calma tensa”. Ha explicat que, per lògica, els casos han d’anar a l’alça durant aquesta setmana però ha afegit que si es mantenen “dins d’uns límits raonables” i els ciutadans actuen correctament, potser l’ascens “no és tan important com podria ser” i això evita mesures més dràstiques.

En aquest sentit, ha afirmat que el confinament perimetral de l’àrea de Barcelona és una mesura “que ha d’estar sobre la taula i està sobre la taula”, però ha incidit que per arribar-hi “s’ha d’estar relativament segur”. Per això, ha instat a esperar una setmana per veure’n l’evolució i poder prendre una decisió “amb més calma”.

Pel que fa a la situació dels hospitals catalans, ha explicat que els pacients que hi estan arribant “no tenen el mateix patró de gravetat” que durant la primera onada i que estan preparats per si el nombre de casos continua augmentant. “De moment estem afrontant bé la situació”, ha declarat.