El president de la Federació de Cases Rurals de Lleida, Jaume Ramon, xifra en un 25 % les cancel·lacions que s’estan produint a causa de les noves mesures de confinament establertes per la Generalitat. La majoria d’anul·lacions provenen de clients de Barcelona i la seva àrea metropolitana, tot i que també n’han tingut d’altres àrees amb brots de coronavirus com Saragossa i altres poblacions de l’Aragó.

Jaume Ramon ha explicat que les anul·lacions es produeixen de forma desigual segons el tipus d’establiment. D’una banda, les cases rurals que lloguen habitacions i que comparteixen espais són les  més afectades, juntament amb els establiments hotelers. De l’altra, els càmpings i el lloguer de cases rurals senceres pràcticament no estan registrant cancel·lacions. El president del gremi lleidatà indica que l’establiment estrella en aquests moments és la casa rural sencera amb piscina.

Comarques gironines

Als establiments rurals de les comarques gironines també podria estar afectant el confinament recomanat per la Generalitat a l’àrea metropolitana. Eugènia Parrado gestiona el lloguer d’una casa rural a la població d’Amer i afirma que justament avui li han cancel·lat una reserva de 10 dies que havien fet uns clients francesos per al mes d’agost. No en saben els motius, però sospiten que els brots de Barcelona puguin haver influït en la decisió.

Tot i això, el president del gremi lleidatà es mostra optimista i creu que el sector no es veurà afectat perquè l’alta demanda que té compensa les cancel·lacions. “Cada cancel·lació que es fa queda ràpidament ocupada amb una nova reserva“, afirma Ramon.