contaminacio-acustica-cotxes

(ACN) El director de la unitat de seguiment de la covid-19 de la Generalitat, Jacobo Mendioroz, ha reconegut en una entrevista a Catalunya Ràdio que aquest cap de setmana hi ha hagut un volum de sortides important de l’àrea metropolitana de Barcelona, però que la majoria de la població és “responsable”. Malgrat que considera que és “millor” limitar l’activitat, creu que una sortida a la segona residència “no és un risc en si” si qui marxa “està amb la família” i fa “una vida familiar”. També ha afirmat que entén el desconcert dels alcaldes metropolitans, però defensa que la fase epidemiològica actual és “molt diferent de la del març”. El coordinador de la unitat assegura que el govern no es planteja per ara un tancament perimetral.

Per Mendioroz, tota sortida fora del municipi “té més risc que quedar-se a casa” i atribueix només a una part de la població que es comporta “de manera irresponsable”, “no ho fa tothom”. “Per tant, una sortida massiva de l’àrea metropolitana amb transmissió comunitària té un risc, la mesura que tocava és recomanar no fer-ho”, ha precisat.

Malgrat que, per Mendioroz, la capacitat de rastreig “es pot millorar”, s’ha incrementat molt, però reconeix preocupació per la “transmissió comunitària”. “La situació, però, és infinitament millor que la del març”, ha rebat. Alhora, afirma que aquesta setmana es passarà de les 300 a les 1.000 persones que formen el procés de rastreig amb la incorporació “en breu” de 600 persones.

Aplicatiu web per seguir contagis

D’altra banda, Mendioroz ha explicat que “en qüestió de dies” es posarà en marxa un aplicatiu web per tal que les persones contagiades informin dels seus contactes per tal que “se’ls truqui a tota velocitat per poder aïllar-los”. En declaracions al programa ‘Via Lliure’ de Rac1, Mendioroz ha explicat que “al Segrià el segon pic, que era més gran del primer, està arribant al seu màxim” i que esperen que comenci a baixar aviat. De fet, esperen que “d’aquí a una setmana n’hi hagi un tercer i que sigui més petit”. A parer seu, si la gent no ha respectat “la recomanació de no sortir de Barcelona pel fet de no estar prohibit, es pot considerar un error”.