Des del 9 de juliol, la Guàrdia Urbana ha fet cada dia de mitjana 1.700 avisos a ciutadans per no dur o fer un mal ús de la mascareta per evitar la propagació del coronavirus. La dada l’ha donada el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, a la comissió de Presidència on s’ha aprovat per unanimitat una proposició de Ciutadans per intensificar les campanyes de divulgació, demanar a la Generalitat una mascareta gratuïta al dia per a les persones més vulnerables i intensificar les inspeccions.

En aquest sentit, Batlle s’ha mostrat partidari de sancionar els ciutadans que incompleixin la resolució, aprovada per la Generalitat el 8 de juliol. “Estem a un fase d’advertiment perquè les coses no van com haurien d’anar”, ha alertat i en aquesta línia ha apuntat cap als ciutadans més joves. “Ens preocupen els joves contagiats; els hem de fer entendre que no són immortals”, ha dit Batlle.

El tinent d’alcalde ha demanat “autoresponsabilitat” perquè “la situació no es desbordi”. S’ha mostrat preocupat, sobretot, per als pròxims caps de setmana de juliol que “seran crítics”. Per això, ha explicat que a partir d’aquest dijous donarà ordres a la prefectura de la Urbana per “contenir aquesta preocupant situació en la qual, si no fem les coses bé, ens podem veure abocats”.