Un centenar de persones s’han manifestat aquest diumenge a la tarda a la plaça Universitat per demanar la concessió de permisos de residència i treball per a totes les persones migrades que actualment viuen a l’Estat Espanyol. La concentració, que duia per lema “Papers per a tothom”, havia de recòrrer el carrer de Pelai i arribar a la plaça Catalunya, però els organitzadors han decidit quedar-se al punt de trobada per la situació del coronavirus.

Gabi Morales, membre de l’Associació Papeles y Derechos para todas y todos, ha afirmat que tot i que el Govern espanyol es nega a regularitzar la situació dels migrants, ho hauria de fer “per justícia social”. Morales explica que hi ha més de 500.000 persones vivint a Espanya “sense drets”.

Menció per als temporers del Segrià

Els participants de la concentració han volgut fer una menció per als temporers del Segrià i han criticat que se’ls criminalitzi per considerar que “són portadors del virus”. Morales ha explicat que dormen als carrers de Lleida i que, tot i que també es manifesten, “ningú no els fa ni cas”.

En els últims mesos, membres d’aquesta associació ja han sortit al carrer diverses vegades.