El govern fa una crida perquè les dones embarassades es vacunin tan aviat com puguin. El conseller de Salut, Josep M. Argimon, ha explicat aquest matí en roda de premsa que tot i que les dones embarassades no s’han tingut en compte en els assajos clínics de les vacunes per una qüestió de seguretat, ja s’han vacunat milions de dones arreu del món i que la “vacuna és segura”.

Formen part del col·lectiu de joves

Aquesta crida del govern perquè es vacunin les embarassades es fa perquè formen part del col·lectiu de joves. “La cinquena onada té una incidència elevada en les dones joves i, per tant, el que abans vèiem de dones embarassades amb covid, ara n’hi ha més”, ha assegurat el conseller de Salut. Fins a principis de maig, només 30 dones embarassades a Catalunya s’havien vacunat.

Properament, més informació

El conseller de Salut, Josep M. Argimon, ha conclòs la roda de premsa recomanant que les dones embarassades puguin rebre la vacuna en el primer i segon trimestres de gestació. Tot i això, pròximament està previst que el govern faci una sessió monogràfica per informar sobre embarassades i covid.