El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, assegura que “Espanya té la medalla d’or en vacunació”. En una compareixença al Palau de la Moncloa per fer balanç del curs polític, Sánchez ha assegurat que Espanya és el país que més ha vacunat entre els 50 més poblats del món. Actualment ja hi ha un 55 % de la població amb la pauta completa d’immunització i, des de l’inici de la pandèmia, s’han administrat 26.500.000 vaccins.

“Som el país que més està vacunant”, assegura Sánchez, i afegeix: “Per sobre dels Estats Units”. El cap de l’executiu pensa en la vacunació com “una carrera de llarga distància que Espanya està liderant”. Ratifica que a finals d’estiu s’arribarà al 70 % de la població vacunada, però reconeix que, amb l’actual predomini de la variant delta, no serà suficient per arribar a la immunitat de grup i caldrà augmentar aquest percentatge.

Catalunya, també al capdavant de les vacunacions mundials

El nombre de persones amb pauta completa a Espanya supera el de països del seu entorn més proper com el Regne Unit, Bèlgica, França o Itàlia. Catalunya es troba lleugerament per sobre de la mitjana espanyola, amb un 56,3 % de persones amb la pauta completa. De fet, segons el rànquing de la publicació digital científica ‘Our World in Data’, Catalunya ocupa el sisè lloc del rànquing mundial de països (amb una demografia igual o superior) amb més persones vacunades amb pauta completa de la vacuna de la covid.

Segons aquest rànquing només hi ha cinc països del món per sobre de les xifres de Catalunya: Islàndia (74,33 %), els Emirats Àrabs (69,4 %), Xile (63,13 %), Israel (61,63 %) i el Canadà (56,74 %). Just per darrere de Catalunya, hi trobem Hongria (55,96 %), Espanya (55,93 %) i el Regne Unit (55,18 %).