gent mascareta carrer

El govern torna a limitar l’aforament dels esdeveniments culturals i esportius. A patir d’ara, es limita a 3.000 persones la capacitat màxima d’aforament permès, amb independència de la capacitat del recinte. La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha assegurat que la situació actual, amb una alta transmissió del virus “obliga” a aquest control dels esdeveniments multitudinaris.

El trofeu Joan Gamper, amb públic limitat

Aquesta mesura afectarà al trofeu Joan Gamper del FC Barcelona que finalment es celebrarà amb 3.000 espectadors a l’estadi Johan Cruyff, i no amb 20.000 aficionats al Camp Nou com estava previst inicialment, o sense públic com es va assegurar després. El Procicat i el club blaugrana han acordat la nova mesura en una reunió aquest dijous al matí.

Castell Platja d’Aro s’afegeix als municipis amb toc de queda

Finalment són 163 els municipis de Catalunya on s’aplicarà el toc de queda a partir de la mitjanit de divendres. El govern ha anunciat que la població de Castell Platja d’Aro s’afegeix a la llista de municipis amb confinament nocturn. El TSJC ha avalat aquest dijous al matí la pròrroga del toc de queda fins al 6 d’agost.

Pel que fa a la durada del toc de queda nocturn, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha insinuat que la mesura es dilatarà en el temps. “Epidemiològicament necessitem setmanes”, ha assegurat.

Hi ha gairebé 90.000 vacunes disponibles

Salut també ha comunicat que aquest dimecres es van pujar 150.000 cites de noves dosis de la vacuna. D’aquestes se’n han reservat 67.000, però encara en queden prop de 90.000 de disponibles. “Ara en tenim, aprofitem-ho”, avisa Argimon. El conseller de Salut descarta que la població hagi perdut l’interès per vacunar-se, i atribueix la disponibilitat de vaccins al fet que potser hi ha molts ciutadans que s’han pogut “cansar” d’intentar aconseguir una cita.

El ritme de vacunació aquest Juliol ha baixat sensiblement respecte del Juny. Tot i això, Salut preveu que a l’agost arribin més dosis, especialment de Moderna, i s’arribi al voltant de les 450.000 dosis a la setmana.

Salut recomana a les embarassades que es vacunin: “Al més aviat possible”

El conseller de Salut també ha fet una crida a les embarassades perquè, amb l’actual nivell de transmissió del virus, es vacunin “al més aviat possible”. Argimon ha alertat que, en aquesta cinquena onada, el virus afecta més a la gent jove i que, per tant, hi ha més casos de contagi en gestants. També ha afirmat que la vacuna “s’ha vist que és segura” per aquest col·lectiu.

El pic a les UCI, la setmana vinent

Argimon també ha indicat que a finals de setmana s’arribarà pic d’ingressos hospitalaris i, d’aquí a set dies, s’arribarà al màxim de pacients a les UCI. “Sembla que estem en un moment d’estabilització, però falten un parell de dies més per corroborar-ho”, afirma el conseller.

Salut preveu la setmana vinent, quan creuen que s’assolirà el pic amb 700 ingressats en estat crític. Actualment, el 73 % dels ingressats a les UCI aquest mes de juliol estaven sense vacunar. La xifra es redueix fins al 12 % en el cas de pacients amb una dosi i fins al 15 % en els que tenen la pauta completa.