seguretat plaça sant jaume

La Plataforma 3 d’Octubre, impulsora de la vaga general del 3 d’octubre del 2017, ha rebut el vistiplau del govern per poder celebrar una mobilització en contra de l’estat d’alarma. La plataforma vol denunciar la vulneració de drets fonamentals “amb l’excusa de l’emergència sanitària”. La protesta es farà a les 12 h d’aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume i amb mesures de seguretat per tal d’evitar nous contagis per coronavirus.

“Desconfinem drets i llibertats”

La manifestació es farà sota la crida “Desconfinem drets i llibretats” i se celebrarà en una setmana en què el col·lectiu ha denunciat “la deriva autoritària i repressiva” de l’executiu central durant la pandèmia amb l’impediment de celebrar protestes en dates com l’1 de maig, “l’aplicació massiva de la llei mordassa” i la “recentralització política”, que ha fet el Govern espanyol. La Plataforma 3 d’Octubre acusa l’executiu central d’aplicar un estat d’alarma que, “de facto”, asseguren que és un estat d’excepció.

50 persones com a màxim

Tot i que el permís per fer la manifestació s’havia denegat en primera instància, els convocants han reforçat les mesures de seguretat i finalment es podrà dur a terme. Això sí, el Ministeri de l’Interior hi ha establert un màxim de 50 persones i amb distàncies de seguretat. La plataforma ha obert una convocatòria fins a les 15 h d’aquest divendres perquè s’hi apuntessin aquells que hi volien assistir. Es preveu que la mobilització comenci a les 12 h i que acabi a les 13.30 h.

El TSJC aprova una manifestació de Vox

Aquest dissabte també hi haurà una altra manifestació a la ciutat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha deixat sense efecte la prohibició del Ministeri de l’Interior perquè se celebrés una protesta convocada per Vox. El TSJC considera que l’ordre del govern central vulnera el dret a reunió i, per tant, la mobilització es podrà celebrar però amb mesures de seguretat. Es tracta de les anomenades “Caravanas por España y su libertad”, que el partit d’ultradreta ha convocat a tot l’estat per protestar contra la gestió de la pandèmia que ha fet del govern de Pedro Sánchez. La manifestació es farà amb cotxe d’11.30 h a 12.30 h pel centre de Barcelona.