Registre Voluntaris UFEC Farmàcies
@ufec

Finaliza aquest divendres la mesura que ha permès a les farmàcies dispensar medicaments tot i que la prescripció estigués caducada, durant l’emergència del coronavirus. Ara els malalts crònics hauran de demanar la renovacio de les receptes a través del web La Meva Salut o bé trucar al centre d’atenció primària (CAP) per posar-se en contacte amb el metge.

El 18 de març es va aprovar que els pacients amb malalties cròniques poguessin recollir a les farmàcies la seva medicació només amb la targeta sanitària i encara que el pla no estigués renovat. Ara, les receptes hauran d’estar al dia, però es podrà continuar recollint la mediació només amb la targeta sanitària, de manera que no caldrà anar als centres sanitaris si no cal per criteris clínics.

La gerent del Medicament del Servei Català de la Salut (CatSalut), Caridad Pontes, explica que al pacient ha de trucar al centre de salut per “si pot renovar la recepta telefònicament o amb una visita telemàtica, o bé si cal fer-li un control clínic”, explica.

La mesura tenia com a objectiu principal “protegir” pacients amb malalties cròniques i que es poden trobar en una situació fràgil en un moment en què el missatge principal era quedar-se a casa sempre que es pogués, recorda Pontes. A més, donava marge als responsables sanitaris per potenciar eines d’atenció remota, com l’assistència telefònica i la consulta electrònica (eConsulta).