Una acció sorpresa per denunciar la situació econòmica de centenars de famílies de Ciutat Vella ha aplegat aquest divendres una trentena de persones a les portes del Centre de Serveis Socials del Raval. L’acte, que ha consistit en una cassolada, s’ha convocat a través de la xarxa de suport Vecines en Red Ciutat Vella sota el lema “Aturem l’epidèmia de la crisi social”. Ha estat una acció que, respectant totes les mesures de seguretat i prevenció, ha volgut evidenciar el procés de destrucció social i econòmica que arran de l’aparició de la covid-19 pateixen centenars de famílies del Casc Antic, el Gòtic i el Raval.

Denuncien el col·lapse i la insuficiència dels serveis socials

La xarxa de suportVecines en Red Ciutat Vella es va posar en marxa a mitjans de març amb l’objectiu de denunciar la situació de desemparament social i institucional de centenars de veïns. Dues setmanes després de la seva posada en marxa, el volum de persones actives a la xarxa va passar de ser de desenes a més de 320, que són el nombre que hi ha en aquests moments.

Rita González, membre d’aquesta xarxa ciutadana, comenta que hi ha nous perfils de persones que no entren dins els barems actuals per ser atesos als serveis socials, “ens hem organitzat els veïns per fer front a aquesta nova demanda, vist que des de les institucions es fa poc o res”. De la mateixa manera, amb aquest acte, els components de la xarxa han volgut evidenciar també la lentitud i insuficiència de les polítiques del govern de la Generalitat de Catalunya pel que fa, per exemple, a tràmits que en aquests moments consideren vitals per a molta gent, com és el cas de la renda garantida.