Els propietaris de gossos es queixen que no poden entrar al Turó Parc amb els seus companys canins. Amb el permís de la Guàrdia Urbana, aquest dijous una trentena de tenidors amb hi han accedit amb les seves mascotes. És una forma de protestar contra l’expulsió dels animals de l’espai. La Marina Terradas és una de les veïnes afectades que participa en la mobilització. “Fins fa un any deixaven entrar al parc amb el gos lligat i de cop i volta van canviar i ja no vam poder entrar. Deien que els gossos eren l’única causa de la degradació del parc, quan això és mentida”, diu.

Tot va començar amb l’anunci que a la tardor dels 2017 els gossos no podrien accedir al Turó Parc, ni tan sols lligats. Durant els primers mesos, alguns veïns van fer cas omís de la prohibició. Fins que van començar a arribar les primeres multes per l’incompliment de la normativa.

Entrada del Turó Parc

Un any sense gossos al Turó Parc

Els veïns amb gossos diuen que el Turó Parc s’ha tornat un “parc fantasma” des que no hi poden accedir els tenidors de gossos amb les seves mascotes ara fa un any. “Diuen que ja han fet zones per a gossos, i les associacions de veïns estan contentes, però els pipicans no són suficients ni adequats“, explica Marina Terrades.

Per tot plegat els propietaris d’animals reprenen les mobilitzacions que havien interromput abans de l’estiu. Volen reclamar que els gossos puguin accedir als espais verds de la ciutat. Aquest és el tercer dijous que es troben i volen mantenint la cita setmanal per continuar amb la seva reivindicació.