La plataforma Espai Gos BCN ha organitzat una passejada reivindicativa a favor de la presència dels gossos a la ciutat. Tres columnes diferents de persones s’han dirigit a l’edifici de la Gerència d’Ecologia Urbana per denunciar l’ordenança que prohibirà als animals utilitzar els espais verds. Els usuaris consideren que ara no tenen els mateixos drets que la resta de barcelonins.

Els punts de trobada de la iniciativa han estat els Jardins d’Hiroshima, els Jardins d’Enric Sagnier i la plaça d’en Joanic. Des d’aquests tres punts, els manifestants han caminat fins a l’edifici de la Gerència d’Ecologia Urbana. Aquesta és la primera d’una sèrie d’accions que es faran cada dijous.

Els manifestants denuncien l’assetjament  i la persecució policial que han patit en els últims dies, sobretot a Sant Martí, Sant Gervasi, Sants i el Guinardó. En aquest context, defensen els drets dels gossos a utilitzar els espais públics i demanen garantir el benestar dels seus animals.

Espai Gos BCN, en defensa de la convivència 

Espai Gos BCN és una plataforma ciutadana que aposta per la convivència entre persones i gossos a l’espai públic. En aquest sentit, l’objectiu de l’entitat és aconseguir una normativa justa per a les persones amb gos a la ciutat.

La plataforma assenyala el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, com un dels responsables de la situació que denuncien. Expliquen que no ha convocat la taula de treball a la qual es va comprometre per aplicar l’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals.