La jutgessa que dirigeix la investigació del conegut com a crim de la Guàrdia Urbana o crim del Foix ha tancat la instrucció i ha donat cinc dies a les parts per si volen demanar alguna última prova o testimoni no recollits fins ara. Segons ha avançat l’Agència Catalana de Notícies (ACN), quan es compleixi aquest termini a principis de la setmana que ve, i si no hi ha cap petició, la magistrada tancarà oficialment la investigació.

A partir d’aquí, s’obrirà un termini perquè la fiscalia i l’acusació particular -exercida per la família de la víctima- puguin presentar els seus escrits d’acusació i posteriorment, les dues defenses també puguin pronunciar-se. Properament també s’iniciaran els tràmits per constituir el jurat popular. Fonts judicials han avançat a l’ACN que el procés s’augura substancialment lent, tenint en compte la complexitat del crim i la quantitat de dies que previsiblement s’allargarà el judici. De retruc, això pot endarrerir l’anunci per fixar un calendari per celebrar el judici a l’Audiència de Barcelona.

Un any i mig després del crim

El tancament de la causa arriba quan fa un any i mig que el cadàver de un agent de la Guàrdia Urbana va aparèixer calcinat dins un cotxe a prop del pantà de Foix. Segons les últimes resolucions de la jutgessa, els dos principals acusats de l’autoria del crim, també policies de la Urbana, haurien participat en el moment de carregar el cadàver de dins el cotxe. Els dos acusats mantenen versions contradictòries i s’acusen mútuament dels fets per desvincular-se de la mort.

Mentrestant, els dos encausats han demanat sortir de la presó. La petició de l’acusat està recorreguda a l’Audiència de Barcelona, mentre que l’altra acusada està a l’espera que s’hi pronunciï la magistrada de Vilanova i la Geltrú que instrueix el cas. Els dos principals sospitosos es troben en presó preventiva des del mes de maig del 2017.