El Turó Parc prohibirà l’entrada a gossos (encara que vagin lligats) a partir d’aquesta tardor. L’Ajuntament ha pres aquesta decisió que el regidor de Sarrià – Sant Gervasi, Daniel Mòdol, qualifica d'”excepcional” per preservar la nova vegetació que s’hi planti. A més, durant set mesos es farà un rentat de cara profund al llac, al mobiliari i al teatret. Els amos de gossos critiquen la prohibició perquè, asseguren, no hi ha prou zones d’esbarjo caní a la zona. El districte deixa la porta oberta a fer el veto permanent.

Un dels objectius principals de la rehabilitació del Turó Parc és tornar el verd a les àrees que, a causa del dia a dia, han perdut vegetació. Un bon exemple és la Pradera, un espai que inicialment havia de tenir una catifa de gespa, però que a dia d’avui només té sorra. Per preservar el creixement de la nova vegetació que es planti, el govern municipal ha pres una decisió “excepcional”: a partir de la tardor es prohibirà l’entrada de gossos al parc.

El regidor del districte, Daniel Mòdol, ha assegurat que s’ha optat per aquesta mesura per no haver de tancar tot el parc. De la seva banda, el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, ha recordat que els gossos sí que podran accedir al pipican annex i ha expressat el compromís de “compassar” els treballs al parc amb l’obertura del futur espai caní als Jardins de Piscines i Esports.

Els amos de gossos, mosquejats

De la seva banda, els propietaris de gossos que passegen a diari pel Turó Parc s’han mostrat descontents amb la notícia. El president de l’entitat Turocan, Álvaro Laforet, ha explicat que el pipican annex no pot absorbir la quantitat de gossos del barri, ja que “un 50 % de famílies del Turó Parc en tenen un”.

A més, el president de l’AV i de Comerciants del Turó Parc, Bartolomé Criado, ha recordat que la degradació de la vegetació també es deu a altres factors, com el llançament de brossa i l’ús com a espai de reunió de joves a les nits. Per això ha demanat un espai social per al barri.

Un rentat de cara profund

La replantació de vegetació és només una de les actuacions del rentat de cara que patirà el Turó Parc. En total l’Ajuntament invertirà 806.000 € en diverses propostes consensuades amb els veïns i comerciants de la zona. Una de les actuacions més destacades serà el buidatge i millora de la impermeabilització del llac. També està previst posar sauló nou als camins més malmesos, renovar mobiliari urbà, posar nous jocs a l’àrea d’esbarjo infantil i donar una nova vida a l’antic teatret de titelles.

Els treballs duraran set mesos, el temps que -suposadament- durarà el veto als gossos. Tot i això, la primavera que ve, el districte haurà de decidir si el veto als gossos se suspèn o es fa permanent.