Vallcarca i els Penitents tindran un nou parc al solar del carrer d’Anna Piferrer. Veïns, comunitat educativa i districte han començat un procés obert per definir-ne els futurs usos i el disseny. Per això, d’ara a finals d’any es faran diferents activitats per escoltar el veïnat i elaborar un avantprojecte que dibuixi com ha de ser el futur espai verd.

El solar que havia d’acollir un institut

El solar d’Anna Piferrer fa anys que està en desús. Per això, la comunitat educativa el va reclamar per construir-hi l’Institut Vallcarca. Finalment, però, l’equipament es construirà en una nova ubicació: uns metres més avall, als Jardins del Doctor Comas i Llaberia. Això deixa lliure l’espai d’Anna Piferrer. Es tracta d’un terreny de titularitat municipal, qualificat com a espai verd i amb més de 2.000 metres quadrats.

Activitats lúdiques per trobar idees

Entre octubre i desembre es faran diferents activitats que ajudaran a imaginar el futur parc. L’Anna de Torróntegui, coordinadora d’activitats de participació, explica que “a través d’activitats que han de ser lúdiques” s’extraurà informació que “després es pot passar a l’arquitecte” perquè hi pugui treballar.

Hi ha tres dates clau: la primera activitat oberta al veïnat és un itinerari pel barri. El dissabte 10 de novembre, a les 11 h, hi haurà una gimcana familiar i a finals de novembre, un taller de disseny. En aquests esdeveniments s’espera que els veïns aportin idees amb les quals s’elaborarà un avantprojecte.

Mirada educativa i d’àgora social

Els veïns i la comunitat educativa volen participar activament en el dibuix del nou parc i esperen que l’espai tingui una mirada educativa, ja que hi ha escoles properes i hi haurà un institut i una mirada d’àgora social, ja que diuen que es un barri amb poc teixit i xarxa veïnal. A més, volen que sigui complementari amb els nous usos que hi haurà a la futura Vallcarca amb nous equipaments com Can Carol, la Casa Junyer–Canals o la Fusteria.

A més, amb la construcció del parc també es crearan noves connexions entre carrers amb una orografia complicada i se salvaran desnivells, per exemple entre el metro de Penitents i el Parc Sanitari Pere Virgili.