La plaça de les Ceràmiques Vicens, ubicada a la Maternitat i Sant Ramon, està deteriorada per l’incivisme segons els veïns de la zona. Asseguren que, al parc, és habitual veure-hi el mobiliari urbà fet malbé a conseqüència del mal ús. A més, també critiquen que és una zona que s’utilitza com a punt de reunió a les nits, amb música alta o activitats que fan soroll, com jugar a pilota. Els que hi viuen més a prop asseguren que alguns dies es fa difícil descansar. “Ens hem trobat amb situacions que potser són les 3 o les 4 de la matinada i estan a la plaça amb música a tot volum o jugant a futbol com si fossin les 12 del migdia“, explica la Cristina Baliño, una de les veïnes.

Presència de drogues

Segons els veïns, la situació s’ha degradat en els darrers mesos i asseguren que en el parc també s’hi ven i consumeix droga. “Aquí hi ha un tipijoc que no és bo per a ningú“, denuncia l’Anna Ramon, presidenta de l’Associació de Veïns del Camp Nou.  La plaça de les Ceràmiques Vicens és un espai que queda relativament amagat perquè només té l’accés completament obert pel carrer de Benavent, a més d’un petit passatge que hi arriba des del carrer de Felipe de Paz.

No és un cas especial

A partir de les denúncies veïnals, l’Agència de Salut Pública i la Guàrdia Urbana han estudiat el cas però segons el districte de les Corts no s’ha detectat cap situació excepcional a la plaça. Tot i això, asseguren que seguiran en contacte amb els veïns per fer seguiment de la situació.