Una família de sis membres amb dos adults i quatre menors —de 16, 13, vuit i sis anys— ha estat desallotjada aquest dijous del seu pis, situat al número 99 del carrer Nou de la Rambla. A les portes de la finca s’hi han acostat membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i també de Stop Desnonaments Raval. Les dues entitats han denunciat que als afectats no se’ls havia comunicat que durant aquesta jornada es produiria el llançament. Segons han explicat, han aconseguit aturar fins a quatre desnonaments que afectaven la família, però aquest últim no l’han pogut evitar. Durant el desallotjament hi han intervingut els Mossos d’Esquadra i una comitiva judicial. També hi han estat presents els Serveis Socials sense que hagi transcendit quina solució se’ls ofereix.

En espera d’un pis de la Mesa d’Emergència

Segons les entitats, la família està a la llista d’espera per allotjar-se en un pis social de la Mesa d’Emergència. De fet, ja fa set mesos que l’esperen. Els afectats feia 18 anys que vivien en aquest pis de lloguer. La PAH i Stop Desnonaments Raval han explicat que la propietat —un fons voltor— no els volia renovar el contracte. Denuncien que feia tres anys que intentaven pagar el lloguer de l’habitatge, però els propietaris no acceptaven els diners.

La Mesa d’Emergència té prop de 360 famílies que esperen un habitatge. La PAH va assegurar el juliol passat que la Generalitat tenia previst injectar quatre milions d’euros a l’Ajuntament per resoldre aquesta emergència.

 

Familia desnonada al Raval