S’ha acabat la tolerància amb l’accés de gossos al Turó Parc. La Guàrdia Urbana ha començat a imposar multes per entrar amb els animals al recinte, sis mesos després que entrés en vigor el veto decretat per l’Ajuntament. Segons fonts municipals, la campanya de sancions s’ha iniciat “fa unes setmanes” i de moment no se n’han imposat més de 10 perquè hi ha un “alt compliment de la normativa” per part dels propietaris. La sanció és d’uns 100 euros.

La prohibició s’ha fet més explícita també amb la instal·lació de nombrosos senyals, tant als accessos del parc com a l’interior. I alguns han aparegut tapats amb pintura els últims dies. Es tracta d’un símptoma del malestar que desperta el veto entre alguns usuaris habituals de l’espai, que s’oposen a canviar-lo per l’àrea d’esbarjo per a gossos que es va obrir als Jardins de Piscines i Esports.

Desobediència veïnal

Un exemple n’és la Gregoria. Tot i que ha estat multada per la Guàrdia Urbana, afirma que no pensa pagar la sanció. Afirma que el Turó Parc ha estat “el meu parc” tota la vida i que ara, per la seva edat, no pot anar a Piscines i Esports “ni em dona la gana”. Per això, ella continua travessant el parc cada dia amb la seva gossa, mentre les amigues amb qui comparteix passeig el voregen pel carrer “perquè tenen por de les multes”.

Com la Gregoria, altres propietaris defensen que els gossos de petites dimensions no són cap problema per a la vegetació ni per a altres usuaris del parc. “Ens estan tractant com si fóssim delinqüents”, denuncia la Marisol. Un grup de veïns han començat a reunir-se cada dijous a la porta del parc per plantejar possibles mobilitzacions.