“Fas massatges amb final feliç?”, “Si m’atén una noia tan jove i atractiva, m’hauré d’inventar el dolor”, “Ja tindràs prou força per tractar-me?”. Són alguns dels comentaris que les fisioterapeutes reben dia a dia i que han colpit la xarxa. Fa una setmana que aquest col·lectiu de professionals ha seguit els passos d’actrius, periodistes i d’altres i s’ha afegit al corrent Me Too amb l’etiqueta #metooFISIO.

Han compartit situacions quotidianes a través de Twitter per dir prou al masclisme i denunciar assetjament per part de clients i, en alguna ocasió, de companys de professió. Tot va començar amb una fotografia que va publicar la usuària Bibiana V. en què s’il·lustra aquesta realitat. I va ser una companya qui ho va aprofitar per fer-ne difusió.

Un cop feta aquesta crida, fisioterapeutes de tot Espanya han omplert les xarxes socials d’experiències desagradables i compromeses.

El Col·legi de Fisioterapeutes insisteix a denunciar-ho

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya corrobora que es tracta d’una xacra molt instal·lada i normalitzada en la professió, amb un 70 % de dones. Segons Manel Domingo, degà del col·legi, “normalment parlem d’assetjament sexual de baixa intensitat” i això “fa molt difícil que les professionals tinguin eines i proves per denunciar-ho”. Però, assegura, s’hi ha d’actuar de manera contundent.

De moment, no han rebut cap denúncia recent però recorden que ofereixen assessorament jurídic a qui ho necessiti. D’altra banda, Domingo alerta que el masclisme i l’assetjament també són molt presents en la resta d’àmbits sanitaris, com el de la infermeria.