No fa ni set mesos que es va obrir la nova àrea d’esbarjo per a gossos dels Jardins de Bacardí, però els usuaris asseguren que acumula moltes deficiències. D’una banda, creuen que ha tingut un ràpid deteriorament i no s’hi ha fet manteniment. De l’altra, consideren que hi ha elements que es van dissenyar malament des d’un inici i que no es van seguir els consells dels experts que van participar en les reunions que es van fer per definir com seria aquest espai.

Elements perillosos per a gossos i usuaris

Segons els usuaris, hi ha diversos elements que són perillosos. Per exemple, els bancs són blocs de pedra amb arestes que poden provocar lesions als animals si hi topen mentre corren. Afegeixen que són massa baixos, de manera que molts gossos hi orinen i queden inservibles per seure.

En el mateix sentit, creuen que els jocs i els elements per practicar l’agilitat dels animals s’haurien d’haver ubicat en un espai apartat i delimitat, perquè no puguin representar un obstacle pels gossos quan corren. La sorra que s’ha utilitzat a tot l’espai tampoc no els sembla adequada, ja que genera ferides als coixinets de les potes dels gossos.

A més, creuen que l’espai també és perillós per a les persones que acompanyen els gossos: la rampa d’accés és relliscosa i asseguren que és molt fàcil caure i els arbres han estat tancats amb unes reixes que poden provocar ferides.

Protestes al barri

Per tot plegat, els usuaris demanen que es tanqui l’espai fins que s’adeqüi i sigui segur per a tothom. Per reivindicar-ho, han preparat una sèrie de rètols que indiquen tots les deficiències que han anat trobant en aquesta àrea de gossos. A més, tenen prevista una manifestació al barri dissabte al matí, que començarà en la mateixa àrea de gossos i acabarà davant la seu del districte.