El Gimnàs Social Sant Pau ja sap la data prevista per al desallotjament de la finca de la ronda de Sant Pau, al Raval, des d’on ofereix atenció a persones vulnerables: 20 de gener del 2021. El contracte de lloguer de l’espai es va extingir l’1 de juliol i, des de llavors, la cooperativa encarregada del gimnàs ha intentat trobar una solució, sense èxit, que hi impliqui l’Ajuntament.

De fet, l’any 2018, el Ple de l’Ajuntament va aprovar una proposta per comprar l’edifici, amb la implicació de la Generalitat, a canvi que un privat construís habitatge públic damunt del gimnàs. Per això, els responsables de la instal·lació han pressionat el govern municipal per si estava disposat a comprar l’edifici o no. En un tuit, el Gimnàs Sant Pau acusa Ada Colau de no complir els compromisos. 

 

 

“Demanem una cosa senzilla, que l’alcaldessa faci d’alcaldessa”, ha demanat Ernest Morera, director del Gimnàs Sant Pau, que retreu l’actitud de l’Ajuntament en tot aquest afer i exigeix que Colau “pensi en el bé comú de tots”. Morera ha explicat que la propietat de l’edifici posa un preu per sobre de mercat (7 M €) per la finca i que els agradaria que fos l’Ajuntament qui el comprés perquè té un mandat del plenari.

Una cadena humana fins a Sant Jaume

Per protestar contra la data del desallotjament i implicar el consistori a salvar la instal·lació, el Gimnàs Social Sant Pau farà una cadena humana el dissabte 3 d’octubre des de l’edifici del Raval fins a la plaça de Sant Jaume. La intenció és passar-se cubells d’aigua de la piscina del gimnàs i llançar-la a l’Ajuntament: “És l’única manera que tenim de despertar-los”.

La cadena humana, expliquen des del Sant Pau, es farà complint les mesures de seguretat de la covid-19, amb distància de dos metres i responsables de l’organització cada 100 metres. A més, els cubells d’aigua no passaran de mà en mà, asseguren.

L’Ajuntament demana la implicació de la Generalitat

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha expressat el compromís de l’Ajuntament amb el Gimnàs Sant Pau. Ha recordat que ja es va aconseguir aturar un desnonament i que es col·labora amb l’activitat social del gimnàs. “Les converses són constants i fluides”, ha assegurat Rabassa. Pel que fa a l’opció de compra, ha dit que cal veure com estan les finances de l’Ajuntament i ha demanat la col·laboració de la Generalitat.

Des de l’oposició, la líder de JxC, Elsa Artadi, ha denunciat que l’Ajuntament “no ha fet res” per salvar el gimnàs després de l’acord del plenari per comprar la finca. “Les seves promeses i compromisos [de Colau] eren una farsa”, ha sentenciat. Des d’ERC, Jordi Coronas ha advertit que si es perd el Sant Pau “perdem un tros massa gran de l’ànima de la ciutat. Ja no es pot esperar més”.