El Sindicat Professors de Secundària (SPS) i CGT Ensenyament convoquen els professors a fer vaga a principis d’octubre per la gestió de la crisi del coronavirus. En concret, han fixat vaga per als dies 9 i 15 d’octubre als centres públics, tant a Primària com a Secundària i també a les escoles bressol. Els representants sindicals reclamen un augment de les plantilles i una reducció de ràtios, així com una ampliació dels espais educatius. Han signat la petició de vaga aquest divendres al matí davant l’autoritat laboral.

Falta de previsió i improvisació

LA CGT carrega contra la gestió del Departament d’Educació de l’inici del curs amb acusacions de falta de planificació i improvisació. Consideren que el departament ha fet “una pèssima gestió” i per això s’han decidit a convocar la vaga davant “l’absoluta ineficàcia i incompetència del departament”. I reclamen:

  • Reducció de ràtios fins a 10-15 alumnes a primària i un màxim de 20 a secundària
  • Increment de plantilles necessari per reduir la ràtio, atenció a la diversitat i de suport als alumnes amb necessitats educatives especials
  • Habilitació de nous espais per reduir ràtios
  • Dotació de personal sanitari a cada centre
  • Substitució dels treballadors vulnerables que no es poden incorporar als centres
  • Dotació de tot el material necessari als centres (mascaretes FFP2 i pantalles facials, gel hidroalcohòlic i termòmetres)
  • Increment dels recursos necessaris per garantir l’aplicació dels protocols de neteja i desinfecció als centres.
  • Incloure 10 minuts de ventilació de les aules a les sessions lectives.

USTEC no se suma a la vaga

A la convocatòria no s’hi suma USTEC-STEs, que aquest 23 de setembre ja va denunciar la manca de material protector per als professors. Malgrat tot, no descarta fer una aturada més endavant. Assegura que comparteix moltes de les peticions de CGT i ASPEPC, però considera precipitades les dates proposades per a la protesta.

El principal sindicat educatiu considera que l’inici del curs escolar ha estat un caos organitzatiu i també acusa Educació de falta de previsió i recursos insuficients.

9 d’octubre: vaga a les universitats

Hores després, CGT Catalunya ha anunciat la convocatòria de vaga a totes les universitats públiques catalanes el 9 d’octubre. El sindicat reivindica més inversió als centres, més mesures de prevenció per evitar contagis del coronavirus i més treballadors (denuncien que no s’ha contractat cap professional extra).

https://twitter.com/CGTCatalunya/status/1309495295462563841