Jaume Mateu Bullich, el pallasso Tortell Poltrona, considera “fantàstic” que Manuel Valls i Ciutadans hagin decidit abandonar el Saló de Plens mentre ell feia la lectura del pregó que donava el tret de sortida a les Festes de la Mercè. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, el pallasso ha assegurat que el públic que assisteix als seus espectacles no s’aixeca i marxa perquè és “més respectuós”.

El president del Grup Municipal de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, i la líder de Cs a l’Ajuntament, Luz Guilarte, han marxat per “les proclames polítiques” del pregoner i després que digués que “els castellanoparlants són uns inadaptats”, segons fonts del partit taronja. Per Poltrona, el fet que hagin decidit marxar reafirma el que ha dit al pregó: “Insisteixo que si s’aixequen i se’n van, són uns inadaptats” i ha lamentat, irònicament, que no avisessin amb antel·lació perquè té “dos amics que hi volien assistir i no ho han pogut fer” per la restricció d’aforament.

“Han vingut a sodomitzar una cultura i una llengua”

Preguntat sobre si pensa que amb la lectura del seu pregó ha pogut ferir la sensibilitat de Valls i Guilarte, el pallasso ho ha negat i s’ha mostrat contundent: “Aquests senyors són policies de l’imperi que venen aquí a sodomitzar una cultura i una llengua”. Per ell, la sensibilitat fa referència a “una cosa que tenen les persones cultivades”.