Els responsables del Gimnàs Social Sant Pau han llançat un ultimàtum a l’Ajuntament perquè decideixi si compra la finca on és el gimnàs o no. De fet, el maig del 2017 el govern municipal es va comprometre a adquirir l’edifici a canvi que un privat construeixi habitatge públic al damunt del gimnàs.

Segons ha explicat el director del Sant Pau, Ernest Morera, “hem posat tres solucions privades a sobre de la taula” esperant una resposta del consistori. “Ja no hi podem fer més, només necessitem que l’Ajuntament digui si ho vol comprar. I, si no, que també ho digui al més aviat possible”, ha reblat Morera.

Precisament per empènyer l’executiu de BComú i el PSC a prendre una decisió, JxC ha donat suport al gimnàs i n’ha visitat les instal·lacions. Ho ha fet amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, que ha expressat el compromís de la Generalitat per mantenir el Sant Pau.

Dos mesos sense contracte

La situació del Sant Pau torna a ser molt delicada, després que el contracte de lloguer de l’espai s’extingís l’1 de juliol. D’aquesta manera, es torna a obrir la possibilitat que la propietat de la finca (contrària a prolongar el contracte) demani una ordre de desallotjament contra el gimnàs.

Tot i trobar-se en aquesta situació, el Sant Pau està actuant a dia d’avui com a equipament per atendre persones vulnerables, en el marc de la crisi generada per la covid-19. Amb l’ajuda dels Serveis Socials de l’Ajuntament, el gimnàs dona menjar i roba a les persones que en necessiten.