Després de caure de la multiconsulta per un error administratiu, la proposta d’Habitem el Sant Pau per protegir el gimnàs social i construir habitatge públic a la ronda de Sant Pau ha aconseguit el suport del Ple per comprar la finca del número 46. Eulàlia Reguant (CUP) ha assegurat que aquesta iniciativa suposa “posar instruments per generar habitatge públic” al centre de la ciutat per “lluitar contra la gentrificació”.

BComú vol implicar la Generalitat

Poc abans del debat al Ple, BComú ha pactat amb la CUP implicar el Consorci de l’Habitatge i la Generalitat en la mesura. Mercè Homs (PDeCAT) ha retret a l’executiu que “com sempre es volen treure les puces de sobre” i Jordi Coronas (ERC) ha reclamat “que hi hagi un compromís ferm” de l’alcaldessa. El regidor de Demòcrates, Gerard Ardanuy, ha afegit que “si algú ha de comprar la finca és l’Ajuntament”. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha defensat incloure altres administracions per poder comprar la finca abans que acabi aquest 2018 i ha tornat a demanar “que la Generalitat es corresponsabilitzi en habitatge”.

Per la seva banda, Cs, el PSC i el PP s’han abstingut. El socialista Daniel Mòdol ha reclamat a Pin “una proposta seriosa” i no “un brindis al sol”, mentre que el popular Xavier Mulleras ha posat en dubte que “per salvar el contingut [el gimnàs] s’hagi de comprar el continent [l’edifici]”. Això sí, Koldo Blanco (Cs) ha aplaudit que si prospera l’adquisició de l’edifici “estem davant l’oportunitat de resoldre dos problemes en una sola operació”.