El gimnàs de Sant Pau va abaixar la persiana com a conseqüència de la crisi sanitària del coronavirus, però aquest dilluns tornarà a obrir portes. Aquesta vegada no serà com a centre esportiu, sinó per oferir un servei de dutxes i d’àpats. Segons les previsions dels impulsors d’aquesta iniciativa, se’n podran beneficiar entre 75 i 100 persones en risc d’exclusió social.

Dutxes de 9 a 13 hores

Els més vulnerables ja fa un temps que podien fer ús de les dutxes del gimnàs de Sant Pau. Però aquest servei va quedar interromput pel tancament dels centres esportius. A partir d’aquest dilluns es recupera per iniciativa dels serveis socials de l’Ajuntament.

Les dutxes estaran obertes de 9 a 13 hores i s’aplicaran protocols per evitar el contagi del coronavirus. Entre altres mesures, s’establiran torns per evitar aglomeracions. Des de l’entitat recorden que l’any 1938 l’equipament va obrir amb un servei de dutxes i 80 anys més tard encara hi ha gent que ho necessita.

Servei d’àpats

A partir de les 13 hores, el gimnàs distribuirà 75 pícnics totalment gratuïts. Els facilitarà l’Ajuntament i es repartiran per ordre d’arribada i amb torns per evitar la concentració d’usuaris i, d’aquesta manera, minitzar el risc de transmissió de la covid-19.

Crida per recollir roba

El gimnàs de Sant Pau i altres entitats amb les que treballen habitualment han fet una crida a través de les xarxes socials per aconseguir 800 peces de roba de segona mà, tant d’home com de dona, i roba interior nova per distribuir-la entre els usuaris. Segons asseguren des de l’entitat, la resposta els ha desbordat, tot i això continuen oberts a rebre més donacions, especialment de roba interior.