Els carteristes que habitualment treballen al metro o al centre de la ciutat baixen a la platja a fer l’estiu. Ho demostren les dades i, per això, és el principal objectiu del Grup de Platges de la Guàrdia Urbana que, des d’aquest dilluns passat, està en marxa per prevenir i actuar els delictes que s’hi produeixen. D’una banda, segons el cap del grup, Xavier Cavedo, són els furts. L’any passat, van denunciar 341 furtadors i van detenir 174 persones per diversos delictes, bàsicament robatoris amb força i intimidació.

L’altre principal preocupació de la policia és la venda ambulant de begudes i aliments, sobretot de llaunes de refrescos i els mojitos preparats que venen a peu de sorra i que amaguen entre els espigons per intentar que es mantinguin en bona temperatura. L’estiu passat van intervenir 136.457 begudes i van realitzar 14.972 denúncies relacionades amb la venda ambulant no autoritzada. També en van presentar 930 per altres activitats no autoritzades, com ara els massatges a la tovallola.

Neguen “top manta” a la platja

A peu de sorra, Cavedo reconeix que hi ha venedors a la manta que ofereixen pareos. Nega, però, que hi hagi grups de venedors que es dediquin al “top manta”, com s’ha vist al passeig marítim o al passeig de Joan de Borbó. El cap de la Unitat parla de “persones individuals” que es mouen per la sorra i els agents els identifiquen i els comissen el material. “No és el ‘top manta’ com a concentració de persones en un lloc concret”, assegura.

La Unitat estarà activa fins a finals de setembre amb patrullatge a peu, en moto, en cotxe, en bicicletes i en dues embarcacions.