crema solar nens a la platja

Les farmàcies han carregat contra l’OCU per haver demanat la retirada del mercat de dues cremes solars infantils. Una és el protector ISDIN Fotoprotector Pediatrics Transparent Spray SPF 50+ i l’altra la Babaria Infantil Spray Protector SPF 50+ i, segons uns estudis encarregats per l’OCU ofereixen menor protecció del que s’anuncia a l’etiqueta. La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) considera que l’organització de consumidors vol “desprestigiar el servei de salut com la farmàcia”.

La FEFAC denuncia que l’estil de l’informe de l’OCU “no és una novetat” i considera que aquests informes “es dirigeixen contra les farmàcies i els productes que aconsellen els professionals de la salut, els farmacèutics i els seus equips”. 

Volen que l’OCU faciliti els informes

L’entitat de farmacèutics critica que l’organització que defensa els consumidors no ha aportat els estudis que deixen malparats els dos protectors solars infantils. Lamenten que no es poden contrastar les investigacions de l’OCU amb les d’ISDIN, i aquestes darreres -asseguren- confirmen l’eficàcia de la crema en els menors-. El col·lectiu de farmàcies ha reivindicat la credibilitat de la companyia i considera que és un “laboratori líder en fotoprotecció”.

La crema d’ISDIN es ven sota control farmacèutic, un fet que “garanteix la seva correcta conservació, sent el farmacèutic qui recomana el producte ideal per a cada persona en funció de les seves necessitats”, ha dit el col·lectiu.